De paardenbloem

Wat heeft @ogmakelaars met de paardenbloem? 

Wij kunnen ons voorstellen dat u zich afvraag wat wij met de paardenbloem hebben. Dat leggen wij u graag uit. Buiten het feit dat de paardenbloem een frisse uitstraling heeft die bij ons past, is er meer.

De paardenbloem is een bloem waarvan wij vinden dat deze bij onze werkwijze past. Allereerst haar naam. Als we deze scheiden krijgen we paard en bloem. Een paard is een edel dier, dat echter niet schuwt om hard te werken, sterker nog, het paard is in zijn element wanneer het werkt, hard werkt. Een bloem heeft iets moois, iets zachts, iets meegaands. De bloem kan symbool staan voor veel zaken, maar niet de negatieve.

Zo zien wij onze rol in ons vak, hard werken, maar zacht waar gewenst.

Dan de geschiedenis. De paardenbloem komt van oorsprong uit Afrika, Azië en Europa en is door de mens over de wereld verspreid. Zo zien wij onze rol in de onroerend goed sector, een object heeft een oorsprong, een huidige eigenaar/gebruiker, nu moet het wereldkundig worden gemaakt. Dat doet het onroerend goed niet zelf, dat moet de mens doen. Wij zien ons zelf als deze mens.

Paardenbloemen zijn heel algemeen, iedereen kent ze. Makelaars zijn heel algemeen, iedereen kent ze. Er zijn echter een paar zeer zeldzame paardenbloemen en het zal u niet verbazen, dat zijn de mooiste. Er zijn ook maar een paar actieve en marktgerichte makelaars en het zal u niet verbazen, die zijn het succesvolste.

Het mag ook algemeen bekend zijn dat deze bloem in zijn leven verschillende transformaties ondergaat. Net zoals onroerend goed volgens onze visie dient te doen tijdens de levenscyclus. Dit kunnen gebruikerstransformaties, bestemmingstransformaties, bouwkundige transformaties etc. zijn.

Als laatste lijkt het bloemhoofd van de paardenbloem één bloem, echter deze bestaat feitelijk uit een hele verzameling kleine bloemetjes. Wij lijken op het eerste gezicht alleen een makelaarskantoor, echter wij zijn feitelijk (door ons netwerk) een hele verzameling kantoren en dienstverleners.